Secundair Onderwijs

Virtuele Tour

Helaas zijn onze infoavonden afgelopen en kunnen we momenteel geen mensen uitnodigen op school.
Hieronder kan u onze digitale rondleiding volgen.

Tips:
Klik en sleep in de virtuele toer om rond te kijken.
Klik op een tag om naar de volgende locatie te gaan.
Klik op de filmpjes om ze af te spelen.

Een dag op Comenius

610~|font_icons8~|icons8-timetable~|

Je komt op maandagmorgen de school binnen. Wanneer de bel gaat, ga je met je coach naar de leerruimte en begin je de dag met Kring en Planning. Kring en Planning betekent dat je in een kleine groep samen met je leercoach over een aantal dingen praat. Dat kan heel divers zijn: wat je in het weekend gedaan hebt, wat er gebeurd is in de wereld of op school, wat jullie als leerlingen bezighoudt, etc. Ook wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de planning van de week.

610~|font_icons8~|icons8-e-learning~|

Na een lesuur kring & planning neem je je laptop uit je locker en log je in op Canvas. Daarop kan je zien welke doelstellingen je die week die voor de verschillende vakken en domeinen moet bereiken, dat wil zeggen wat je die week moet kennen en kunnen en welke taken, opdrachten of toetsen je moet maken.

610~|font_icons8~|icons8-run~|

Op je rooster staat mogelijk eerst het domein Communicatie: Nederlands gepland. Dit betekent dat de leerkracht Nederlands en een andere talenleerkracht in de leerruimte zijn en je kunnen begeleiden. Eerst volgt er dan een klassikale instructie zodat je weet wat je tijdens dit lesblok moet doen. De leerkracht waar je op Canvas de juiste module, je leerdoelen, de te kennen leerstof en de bijhorende taken en oefeningen kan vinden. Hij  geeft je via Canvas de kans om je in te schalen. Inschalen betekent dat je een kleine toets moet afleggen om te kijken welke voorkennis je al hebt. Op basis daarvan wordt bepaald of je hier sterk in bent (dan ben je een hardloper) en je wel al zelfstandig met de oefeningen en de opdrachten aan de slag kan maar af en toe nog hulp nodig hebt van de leerkrachten (dan ben je een jogger) of dat je bijkomende instructiemomenten, uitleg en oefeningen nodig hebt (dan ben je een wandelaar). Ook binnen zelfsturend leren is er ruimschoots voor instructie.r inschrijven.

610~|font_icons8~|icons8-ruler-pencil~|

Dan kan je aan de slag met de leerstof: je krijgt een gans pakket aan mogelijke motiverende manieren om de leerstof te verwerken: online oefeningen en opdrachten, filmpjes die je moet bekijken, opzoekingen die je moet doen, dingen die je moet ontwerpen, een project dat je met je medeleerlingen moet maken, …  De mogelijkheden zijn eindeloos.

610~|font_icons8~|icons8-math~|

Na een bepaalde periode evalueren de leerkrachten hoe zelfsturend je al kan werken en hoe goed je je modules afwerkt. Als ze zien dat dat vlot gaat, dan zullen ze indelen in FLEX+. Dat betekent dat je 8 lesuren van je rooster zelf mag kiezen aan welke modules/vakken je eerst werkt, zolang je er maar voor zorgt dat je tegen het einde van de week alles hebt gedaan wat je moest doen. Is dat toch nog wat moeilijk, dan kan je in FLEX-groep zitten (2 lesuren vrije keuze)  of krijg je meer ondersteuning in zelfsturend leren bij BOOST (2 lesuren). In welke groep je ook zit, je staat er natuurlijk niet alleen voor, je leerkrachten staan voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt.

Inschrijvingen voor het schooljaar 2021-2022

Je vindt alle informatie over de inschrijvingen en de inschrijvingsprocedure voor het secundair onderwijs op deze website.

Online infoavonden

Wil je weten hoe we onze leerlingen aanleren om zelfsturend te werken? Ben je benieuwd naar  onze leerlingenbegeleiding? Of heb je een vraag over een concreet vak? Blijf niet op je honger zitten en stel je vragen tijdens een van onze digitale infoavonden. 

De infoavonden gaan door op donderdag 25 februari en dinsdag 16 maart van 18u tot 19u30.

Inschrijven voor de infoavond van je keuze, doe je via deze link. Een dag op voorhand ontvang je dan een e-mail met een link die je toegang geeft tot de online vergadering.